banner

Schilder zoekt Hommen met de baard in Oisterwijk


Als je een mooi ‘beeld’ maakt, en dat wil delen met de Oisterwijkers, kom je al snel terecht bij Oisterwijk in Beeld, de vereniging die films en ook foto’s maakt en verspreid onder de mensen…

Ad Hommen, met baard, geschilderd door Wout de Zeeuw

Zo werd ook een foto van een schilderij ontvangen, gemaakt door Wout de Zeeuw. Het is de ons aller bekende Ad Hommen, beter bekend als ‘Hommen met de baard’, Facebook loos, maar zo’n mooi verhaal:

Wout: ‘Recentelijk heb ik de NatuurRoutes wandel app van natuurmonumenten geïnstalleerd op mijn telefoon om wat meer te gaan wandelen. Een paar weken geleden heb ik voor het eerst de 14 vennen wandeling gedaan (voor de helft dan). Nadat ik klaar was met foto’s te maken van één van de vennen, draaide ik me om en zat daar een man met zijn hond op het bankje. In mijn vrije tijd schilder ik ook onder andere portretten, en ik vroeg of ik een paar portret foto’s mocht maken. Intussen hadden we kort een gesprek en kwam ik een en ander te weten over Ad Hommen, hele vriendelijke man, en schijnt lokaal heel bekend te zijn. Hij had geen Facebook, maar misschien komt het zo nog bij hem terecht. Ik zal hem waarschijnlijk nog wel een keer tegen het lijf lopen bij een wandeling…’