banner

Parelmoer Tonpratersgala in Oisterwijk


Zondag 4 november is er weer een Parelmoer Tonpraoters Gala van c.v. De Zotte Mulders in Oisterwijk.

c.v. De Zotte Mulders houdt op zondagmiddag 4 november het welbekende Parelmoer Tonpraoters Gala in wijkcentrum De Waterhoef in Oisterwijk, met de beste tonpraters uit Brabant! De tonpraters zijn:

Cees Coolen uit Tilburg als Ciske

Cees Coolen staat sinds 1985 in de ton. Begonnen in Tilburg, waar hij in 1987 de titel van “Opperleuterèr” won.  Als tonpraoter bedient “Kiske” zich van veel woordgrappen en toegankelijke humor. “Ons Joke” speelt in een belangrijke rol in elke buut. In de loop der jaren heeft Cees al vele creaties gebracht en heeft hij een groot aantal prijzen gewonnen op diverse kampioenschappen. Een motto waar “Kiske” graag gebruik van maakt is: Houd oren en voeten werm, Vult matig oewen derm, Houd oew poeperke goed open, En laot de dokter naor de klote lopen

Rob Scheepers uit Helmond als D’n Ober

Vroeger werd hij al de clown van de klas genoemd. In 1997 besloot Rob dan ook mee te doen aan het tv-programma Moppentoppers en een jaar laten stapte hij in de ton als “De klier van RTL 4” Tonpraten is voor hem, mensen laten lachen en weg halen uit de dagelijkse sleur, en dat allemaal met slappe klets en af en toe een mopje. Bij ons treedt hij op als D’n Ober, niet weg te denken op een gezellige middag. Maar of oberen bij iedere gelegenheid wel zo leuk is, dat hoor je in zijn kolderieke verhaal.

Hans Keeris uit Knegsel als Gerrit Zalm

De types die hij speelt probeert hij zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te houden, zodat de humor herkenbaar blijft. Meestal is het “droog”. Zijn woordspelingen worden meestal goed gewaardeerd. Dit jaar als Gerrit Zalm, visboer met een verleden in de financiële wereld “Ik heb net een nieuw kaar gekocht vur op de mert. Vet man!” 

Ben Versangen praat in de ton

Ben van der Sangen uit Gemonde als Opa Bram

Ben van der Sangen is een oude rot in het vak, een kletser die uitbeeld wat hij zegt. Hij heeft al veel typetjes gedaan o.a. als dronkenlap ‘Ben Bezopen’, maar zijn grootse succes was en is nog steeds zijn creatie van Opa Bram die samen met zijn Bets in het bejaardenhuis vertoeft. Hij heeft al (3 maal 11 keer) 33 keer meegedaan met het alom bekende ‘Romkankletsen’ in Gemonde dat al vele jaren volle zalen trekt. Hij heeft daar al menigmaal de eerste prijs gewonnen. Hij was ook een van de gewaarde kletsers tijdens de ‘Klompen Klets’ in Schijndel waar hij 3 maal als favoriet heeft opgetreden.

Rien van Genugten uit St. Oedenrode als De Dakloze

Hij schrijft zelf zijn teksten omdat het “zijn eigen humor” moet zijn. Als mensen tegen hem zeggen: “Wat sta jij daar toch droog in die ton en wat een droge, slappe klets” dan vindt hij dat het mooiste compliment dat hij krijgen kan. Dit jaar treedt hij bij ons op als “De Dakloze”.

Hans Verbaarschot uit Deurne als Bolleke Pretvet, die niet kan slapen

Zijn kracht is: beeldend vertellen. Het zo uitkramen dat je het ziet gebeuren, en vervolgens weet hij je te verrassen door er een compleet andere wending aan te geven. Levensmotto: Als ge oe eige kietelt…vergeet dan nie te lachen. Dit jaar als Bolletje Pretvet die niet kan slapen.

Het tonpratersgala gala begint om 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur. Kaarten kosten 10,00 EURO. Alleen te koop in de voorverkoop. De voorverkoopadressen zijn: Tabakspeciaalzaak Paymans, Dorpsstraat 31 en De Waterhoef, Terburghtweg 100 Oisterwijk. Voor grotere aantallen kunt u mailen naar info@dezottemulders.nl