banner

Opsporing verzocht: Moergestelse Gildebroeders


De Brabantse kunstschilder Reinier Pijnenburg (1884-1986) portretteerde tijdens zijn werkzame leven talrijke Brabanders. Een aantal van hen zijn bekend, maar van sommige schilderijen is niet bekend wie er precies geportretteerd is, waarom en wanneer. Zo ook van deze twee portretten van Moergestelse gildebroeders.

Wie kan er meer over vertellen? Bij de zwart-wit-afbeelding is vermeld dat het een lid van het gilde St. Barbara uit Moergestel is en de andere persoon (met pijp en sjerp) is een Moergestelse gildehoofdman.

Graag wil heemkundekring De Kleine Meijerij er meer over weten, want er is ook een publicatie over deze schilder in voorbereiding. Mogelijk zijn er ook nog lezers die een schilderij van Reinier Pijnenburg hebben of kennen of nog iets over hem kunnen vertellen?

Uw reacties kunt u sturen naar Anton van Dorp, avandorp@stipte.nl of telefonisch: 013-5334278. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage om weer een historisch puzzeltje op te lossen.