banner

Kop is er af bij Petje Af in Oisterwijk


De kop is er af bij Petje Af in Oisterwijk. De 8 deelnemende kinderen hebben in het eerste blok les gehad over milieu, afval en textiel. Gastdocent van dit blok was Eric Roosen. Eric heeft de kinderen laten zien hoeveel plastic we gebruiken en hoeveel hiervan argeloos in de natuur terecht komt.

In de supermarkt is het haast niet meer mogelijk om iets zonder verpakking te kopen en alle verpakking bevat plastic, zelfs de papieren broodzak had een “venstertje” van plastic. Het duurt 500 jaar voordat een plastic flesje in de natuur is vergaan. Kauwgom vergaat pas na 20 jaar. De kinderen van Petje af hebben de natuur een handje geholpen door rondom de Leerfabriek afval te ruimen. Met dit afval hebben ze daarna geknutseld naar voorbeeld van Star Sock die sokken maken van visnetten die in de oceaan achter blijven.

Borduren 

De eerste ronde van Petje Af was een succes, samen met gastdocent Eric Roosen

In het Textielmuseum hebben ze geleerd hoe je met Japans borduren een oude spijkerbroek kunt versieren waardoor hij weer helemaal hip wordt. Weer een stukje afval uitgesteld. Er werd veel gelachen en geleerd in deze vier weken. De kinderen hebben helemaal zelf een presentatie voor hun ouders gemaakt, elkaar geïnterviewd en een vlog gemaakt.

Burgemeester

Nu is het herfstvakantie en na de herfstvakantie gaat de club op pad met de burgemeester en mogen ze samen met de griffier van Oisterwijk in de oude raadszaal een gemeenteraadsvergadering naspelen.

Meedoen

De kids komen om beurten samen bij de Leerfabriek en basisschool Mozaïk. Inmiddels hebben 8 kinderen zich bij Petje Af aangesloten. Er zijn nog plaatsen over. Kinderen die zich willen aanmelden kunnen op de website  www.petjeaf.nl/oisterwijk een formulier invullen.

 

DTZ logo low