banner

Gevolgen Stint verbod bij Kinderopvang in Oisterwijk


Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft vanavond bekend gemaakt dat gebruik van de Stint, een vervoermiddel dat veel in gebruik is bij kinderopvang locaties, per direct verboden is.

De Stint, een veelgebruikt vervoermiddel bij Kinderopvang organisaties.

Recent heeft er een vreselijk ongeluk plaats gevonden bij een spoorwegovergang in Oss, met kinderen en een medewerker van een kinder-opvangorganisatie, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. We mogen wel zeggen dat iedereen meeleeft met de nabestaanden en betrokkenen.

Bij dit ongeval was een elektrisch vervoermiddel van het merk Stint betrokken. Het vermoeden is dat er mogelijk een technisch defect oorzaak is geweest van het ongeval. Het onderzoek loopt nog.

Naar aanleiding van voorlopige resultaten uit dit onderzoek, heeft het ministerie besloten het gebruik van de Stint op de openbare weg voorlopig te verbieden.

In Oisterwijk
Zover een eerste snelle blik en contact met enkele grotere opvangorganisaties in de gemeente Oisterwijk aan informatie geeft, heeft dit niet direct gevolgen voor de opvang van kinderen, deze dinsdagochtend.

Bij Humanitas was kort na het incident al besloten dat deze ‘geen Stints inzet, totdat de veiligheid is herbevestigd. In goed overleg met de leverancier wordt de komende week bekeken hoe we dit aanpakken en volgen wij tegelijkertijd het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval op de voet. In de tussentijd wordt alternatief vervoer ingezet op onze locaties.’

Ook Kindertuin in Haaren geeft aan dat zij ‘gedurende het lopende onderzoek geen gebruik van onze Stints maken voor het vervoer van kinderen. Wij zorgen voor vervangend vervoer. ‘

Kinderopvang De Vlinder in Oisterwijk laat weten: ‘Wij maakten al geen gebruik van een Stint, en waren dat ook niet van plan. Wij regelen het vervoer zelf en met taxi’s.’

Ouders kunnen uiteraard altijd contact zoeken met hun eigen kinderopvangorganisatie, hoe deze het vervoer van hun kinderen regelen; zeker is dat de Stint vanaf nu niet meer gebruikt mag worden.