banner

Expositie over mensen zoals jij en ik


Na de geslaagde expositie van Markante Oisterwijkers komt Ber Beerendonk, deze keer vergezeld door Bram Trimbach, met iets heel anders, wel zo herkenbaar:

Mensen zoals Jij en Ik

Het is de titel van een nieuwe foto expositie in wijkcentrum Pannenschuur, zaterdag 27 en zondag 28 oktober van 11 tot 17 uur. De geëxporteerde foto’s, zijn foto’s van mensen die net iets anders zijn dan wij. ‘Ik heb een 19 personen gefotografeerd, in mijn studio en op locatie. Ze konden zelf aangeven waar ze gefotografeerd wilden worden, als het mogelijk was heb ik dat ook gedaan. Ik heb deze mensen gefotografeerd zoals ze zijn,’ aldus Ber Beerendonk. ‘Ik heb in de tijd dat ik met deze mensen ben opgetrokken een hele fijne band opgebouwd. We hebben tijdens het fotograferen veel gelachen. Maar ook serieuze gesprekken gevoerd.

Bram Trimbach (Foto Ber Beerendonk)

Een van hen is Bram Trimbach.  Bram maakte al foto’s. Ber heeft hem geholpen zijn camera beter te leren kennen, en betere foto’s te maken. De foto’s van Bram worden eveneens getoond tijdens deze expositie. Van Loes Westgeest is bij iedere foto een gedicht te lezen, puur gebaseerd op wat de foto haar vertelde. Volgens Ber zijn het stuk voor stuk kleine pronkjuweeltjes.