banner

Drugslab aangetroffen in Haaren en verdachte aangehouden


In Haaren is door de politie donderdag een drugslab aangetroffen. Er zijn geen personen aangetroffen; de politie gaat het pand vrijdag ontruimen.

De politie kwam er achter vanwege een ander onderzoek; dat betreft een gevonden vrachtwagen met drugsafval in Gelderland.

Het drugslab is aangetroffen op landgoed Haarendael.

Update

Gistermiddag heeft de politie uit Oost-Nederland in Haaren (Oost-Brabant) een drugslab aangetroffen in een groot pand. Later die avond is een 50-jarige man uit deze plaats aangehouden bij het pand. De actie komt voor uit het onderzoek naar het woensdagavond aangetroffen vrachtwagentje met drugsvaten in Elst.

Direct na het aantreffen van dit vrachtwagentje met drugsafvalvaten in Elst, is de recherche met een onderzoek gestart. Dat leidde gisteren tot het aantreffen van een middelgroot lab in een pand in Haaren. Het leegstaande pand ligt op een landgoed. Meerdere politieagenten hebben het pand onderzocht. Vannacht is het lab bewaakt; vandaag gaat het ontmantelen verder.

Vannacht is bij het pand een 50-jarige man uit Haaren gearresteerd. Zijn betrokkenheid bij het productielab wordt nu onderzocht. De verdachte wordt gehoord door de recherche in Oost-Nederland, waar het hele onderzoek naar het aangetroffen lab draait.

 

Delen: