banner

Dorpspomp Oisterwijk komt misschien terug op De Lind


De Oisterwijkse Dorpsomp komt weer terug, misschien wel op De Lind, bijna waar hij eerder heeft gestaan:

Situatieschets van de plek waar de pomp komt (Fragment film Oisterwijk in Beeld).

De werkgroep heeft overleg gehad met de gemeente, en ze zijn tevreden. De Dorpsomp, een replica die in de jaren tachtig als herinnering aan de vroegere watervoorziening werd neergezet, werd weggehaald bij de inrichting van het Lindeind, en is na veel wikken en wegen en regelmatige discussies, nu weer in beeld.

Het idee van de wethouder, hij moet dit nog met zijn collega’s bespreken, is om de pomp op de hoek van het grasveld te plaatsen, bijna op dezelfde plek, maar zo dat hij niet in de weg staat voor bijvoorbeeld de ijsbaan of kermis.

‘Wij zijn blij dat de inspanningen van de initiatiefgroep Dorpspomp 2.0 in de afgelopen jaren ertoe hebben geleid dat de Dorpspomp op de agenda van de gemeente is blijven staan. We zijn ook blij dat we de gemeente hebben kunnen overtuigen dat de Dorpspomp in het centrum moet komen staan, zoals dat uit onze enquĂȘte ook duidelijk naar voren kwam. We zijn dan ook positief verrast door het voorstel waar wethouder Dion Dankers mee is gekomen,’ aldus de reactie van de werkgroep Dorpspomp 2.0.

Als het college (burgemeester en wethouders) hier mee instemt, zal de pomp iets kleiner worden, en werkend, dus met een zwengel om grondwater op te pompen. Daarnaast wil men dat eenieder er ook drinkwater uit kan tappen. Of het biervat van Ad Rozen nog aangesloten kan worden?

 

Bekijk verder onderstaande film: