banner

VVD Oisterwijk over politieke crisis na vertrek wethouder


VVD Oisterwijk was na de verkiezingen de enige partij die niet meeging in het raadsakkoord. Ze hebben zichzelf als oppositiepartij opgesteld. In onderstaande reactie geeft de partij hun visie over het gisteren aangekondigde vertrek van wethouder Jan de Laat (PrO), vanwege zijn gevoel van onvoldoende steun uit zijn achterban zijn werk heeft neergelegd.

Jan de Laat nam maandag 11 september afscheid van zijn wethoudersfunctie (Foto: Joris van der Pijll)

Het abrupte vertrek van wethouder Jan de Laat leidt tot veel bestuurlijke onrust, onzekerheid en onnodige vertraging in tal van belangrijke dossiers. Met cultuur, sport, sociale en economische zaken in zijn portefeuille lag er immers heel wat op Jan zijn bordje. Dat hebben onze inwoners niet verdiend, Oisterwijk verdient een krachtig en stabiel bestuur!
In zijn verklaring geeft De Laat aan zich onvoldoende gesteund te voelen door de eigen PrO-achterban. Dat vinden wij opmerkelijk, aangezien raad en college juist volledig los van elkaar zouden moeten functioneren. Dualisme in optima forma is immers de insteek van de verkozen raadsbrede aanpak. Wat is dus de werkelijke reden van zijn vertrek? Op dat antwoord hebben de inwoners van Oisterwijk recht.

Al meteen na de verkiezingen heeft de VVD zich sterk gemaakt voor een krachtig bestuur en overeenstemming over inhoud en financiële kaders. Het volledige gebrek daaraan, was de reden dat VVD de oppositie verkoos. Nu onze vrees na een half jaar al werkelijkheid wordt, vinden wij het allerminst vanzelfsprekend dat PrO zelf met een nieuwe wethouderskandidaat wil komen.
VVD Oisterwijk is een constructieve en stabiele partij, die niet wegloopt voor verantwoordelijkheid en uiteraard nu ook bereid is het gesprek opnieuw aan te gaan. Het belang van alle inwoners van Heukelom, Moergestel en Oisterwijk staat daarbij voorop.

Anne Cristien Spekle

Fractievoorzitter

VVD Oisterwijk

Delen: