banner

Opnieuw bosbrand in Moergestel


Woensdagavond omstreeks 17.30 uur werd de brandweer van Moergestel opnieuw opgeroepen voor een natuurbrandje langs het kanaal.

Brandweer blust bosbrand in Moergestel (Foto Toby de Kort).

De brand van gisteren was nog niet helemaal goed uit. De brandweer van Moergestel is anderhalf uur bezig geweest  om diverse brandhaartjes te blussen.

Gisteren was er aan de Kanaaldijk tussen Biest Houtakker en Moergestel een bosbrand. De brandweer kwam vanuit Moergestel en Tilburg met drie wagens ter plaatse en er werd opgeschaald naar middelbrand. Er stond ongeveer 250m2 bos in brand. De brand bevond zich ver achter in het bos, waarmee het vermoeden bestaat dat er brandstichting in het spel is. De brandweer heeft water uit het kanaal gepompt om de brand te blussen. De politie en boswachter stellen een onderzoek in. De schade aan het bos is groot.