banner

Open dag bij EKWC Oisterwijk


Op zondag 9 september om 14 uur opent de Voorzitter van de Raad voor Cultuur de Test Case XVI bij Sundaymorning@ekwc in Oisterwijk.

Een Test Case is een gevarieerd programma van presentaties en open studio’s van de artists-in-residence. Bezoekers kunnen van de gelegenheid gebruik maken vrijelijk de studio’s en werkplaatsen te bezoeken, de deelnemers te ontmoeten en het beginpunt, het werk in ontwikkeling, het proces of de resultaten van een residency te bespreken. Test Case XVI valt dit jaar samen met Open Monumenten Dag. En hoewel het oudste gebouw op het KVL-terrein geen Rijksmonument is, is het zonder twijfel architectonisch het meest bijzondere gebouw. De sheddaken en vooral de betonnen galerijen zijn van een aparte functionele schoonheid.

Bezoek deze werkplekken op EKWC in Oisterwijk

De hoogste adviseur van de Regering op het gebied van kunst en cultuur is mevrouw Marijke van Hees, de voorzitter van de Raad voor Cultuur. Marijke van Hees was eerder wethouder in Enschede en is momenteel ook voorzitter van het Adviescollege voor Toetsing Regeldruk. De Raad voor Cultuur heeft eerder positief geadviseerd over subsidies voor Sundaymorning@ekwc en heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van dit keramiek instituut. Het instituut onderscheidt zich internationaal doordat experiment en innovatie gekoppeld wordt aan kunst en keramiek. Zelfs uit echter keramiek landen, zoals Japan, China en Korea, komen deelnemers twaalf weken een residency doen in Oisterwijk. Sundaymorning@ekwc is de enige werkplaats in Nederland die door het Ministerie van OCW financieel wordt ondersteund.

Test Case XVI start om 14 uur met een toespraak van Marijke van Hees, daarna is er vrij toegang in de ateliers en werkplaatsen van Sundaymorning@ekwc.