banner

Nemelaer Haaren overwint FC Tilburg


Nemelaer-FC Tilburg 3-2. Door de hevige regenval is de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. Al vroeg in de wedstrijd toont Nemelaer zich sterker. Echter de eerste bal richting doel wordt plots ook een doelpunt. Een schot van Kasrioui verdwijnt via een Nemelaer-been met een boog net onder de lat achter de doelman. 0-1 (16).

Nemelaer recht de rug en komt op gelijke hoogte als Wouter Molenaar een hoekschop van dichtbij binnen kopt. 1-1 (25). Op basis van de krachtverhouding in de eerst helft komt Nemelaer ook op een verdiende voorsprong. Met een mooie assist wordt Joeri Vugts door Giel van de Ven in stelling gebracht. Joeri speelt zich schitterend vrij en knalt knap binnen vanaf 12 mtr. 2-1 (34). Iets later is het weer Joeri die het net weet te vinden. De Tilburgse defensie verwerkt de bal niet goed en Joeri mag vanaf 15 mtr 2 keer aanleggen. 3-1 (38). Op basis van het vertoonde spel zou de overwinning niet meer in gevaar mogen komen. Na de pauze zien we een iets meer gedreven tegenstander die echter nog geen gevaar weet te stichten. Een vrije trap van de gasten, vanaf 17 mtr, wordt hard in de muur geschoten maar de daaruit afvallende bal wordt in een scrimmage na een paar pogingen door Moes binnen getikt. 3-2 (57). Vanaf dat moment verliest Nemelaer de echte grip op de wedstrijd. FC Tilburg wordt wel af en toe dreigend zonder grote kansen te kunnen creëren. In een van de uitbraken is Gijs van Baast nog dichtbij een treffer voor Nemelaer maar zijn inzet beland op de paal. Helaas wordt de wedstrijd richting het einde ontsiert door enige frustratie waar een aantal gele kaarten aan te pas komen. Na een opstootje (min 89) kreeg Wesley onnodig zijn 2e gele kaart terwijl Manasaray er goed van af komt met zijn 2e gele kaart nadat hij Wesley in het gezicht sloeg. A. Kasrioui kreeg een minuut later zijn 2e geel (91) voor aanhoudend commentaar. Uiteindelijk trekt Nemelaer de overwinning over de streep!

a.s. zondag gaat de club op bezoek bij de volgende Tilburgse tegenstander; SC ’t Zand.