banner

Huurdersvereniging dankt gemeente voor veilige Kerkstraat


Na een bijeenkomst, georganiseerd door Huurdersvereniging Oisterwijk voor alle bewonerscommissies in Oisterwijk en Moergestel, kwamen wensen van de bewoners aan de orde. De bewonerscommissie van het seniorencomplex aan de Kerkstraat/Poststeeg gaf aan regelmatig problemen te ondervinden bij het uitrijden van de parkeergelegenheid op de binnenplaats van het complex.

Een spiegel geeft beter overzicht van de straat…

Door het slechte overzicht tijdens het uitrijden, kon het voorkomen dat langslopende voetgangers maar nauwelijks konden worden ontweken. Ook was er door geparkeerde auto’s geen zicht op het tegemoetkomende verkeer op de Kerkstraat. Huurdersvereniging Oisterwijk is de dag daarna bij de bewonerscommissie langsgegaan om te situatie in ogenschouw te nemen en heeft aangeklopt bij de Gemeente Oisterwijk. De gemeente toonde zich welwillend en heeft ook naar de situatie gekeken en direct actie ondernomen.

Om passerende voetgangers ervoor te behoeden tegen de uitrijdende auto’s te lopen, is een hekje geplaatst zodat men niet direct voor de uitrit kan komen, maar iets moet uitwijken. Om het zicht over de straat te verkrijgen is er ook een speciale spiegel geplaatst om de straat in te kunnen kijken. De bewoners zijn zeer blij met de aanpassingen en de snelheid waarmee deze zijn aangebracht. Door snel en kordaat optreden van de Huurdersvereniging, en de inzet van de gemeente, is er nu een veilige situatie ontstaan bij het uitrijden, zowel voor de bewoners als voor de voetgangers. “De gemeente verdient een grote pluim, ”  aldus Anita Gerritsen, de secretaris van Huurdersvereniging Oisterwijk. “Soms mopperen we, maar deze actie mag wat ons betreft in de krant!”.

 

DTZ logo low