banner

Harmonie meets Big Band in Moergestel


Den Boogaard in Moergestel is op zondag 14 oktober dé plaats van een bijzondere muzikale ontmoeting.

Budding Sound Bigband uit Oisterwijk

Twee totaal verschillende orkesten treffen elkaar vanaf 14.30 uur op het podium aan het St.Jansplein. Muzikanten van de ‘Koninklijke Harmonie De Vriendenband’ uit Zoersel (België) en het Midden Brabantse orkest ‘Budding Sound Big Band’ brengen die middag een programma met een keur aan muziekstijlen. Onder leiding van respectievelijk Erwin Pallemans en Piet van Campenhout. Van lay back melodies, fijnbesnaarde en grootse composities tot van swinging jazz en stevige funk. Alles zit in het brede repertoire van de twee orkesten.

De K.H. De Vriendenband vormt een bijzondere basis voor ruim 60 muzikanten die hun activiteiten niet beperken tot Vlaanderen maar ook internationaal furore maken. Het orkest beheerst zowel de traditionele harmoniemuziek als ook het populaire en lichtere genre.

De Budding Sound Big Band (BSBB) is een orkest met een stevige bezetting in de ritmesectie en een trits aan enthousiaste blazers. Met de jazzy vocaliste Jeske Paalvast vormt de BSBB een totaal orkest dat al 40 jaar een graag geziene gast is op podia in binnen- en buitenland.

De bijzondere meeting is toegankelijk voor de toegangsprijs van slechts € 5,- (vanaf 12 jr). De zaal is open vanaf 14.10 uur, aanvang 14.30 uur.