banner

Collecteer mee voor de Brandwonden Stichting


Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is het van 7 tot en met 13 oktober collecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: ‘Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?’ En dan komt het eropaan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte.

Bij een woningbrand komt het vaak voor dat bewoners brandwonden oplopen, bijvoorbeeld als ze kinderen, huisdieren of waardevolle spullen willen redden, of als ze proberen de brand te blussen  (Foto: Toby de Kort).

In Oisterwijk zoekt de stichting dringend collectanten. Wilt u helpen collecteren? Meld u dan aan bij Jeannette Koopmans. Dat kan via e-mail: jeannette.koopmans@gmail.com of telefonisch 013-5211415 of 06-4808 3880

In de week van 7 tot en met 13 oktober houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. Om hun ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – zijn ze afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar de oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’. Want mensen met brandwondenlittekens zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.

Tegenslagen overwinnen
Ambassadeurs Jeroen, Britt, Sharon en Veronica hebben na hun ongeluk ieder op hun eigen manier steun aan de Brandwonden Stichting gehad. Er zijn diverse projecten die mensen met brandwonden ondersteunen bij het oppakken van hun leven. Psychosociale hulp, cursussen waarin je om leert gaan met je littekens, maar ook lotgenotendagen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom hoopt de Brandwonden Stichting in de collecteweek op Nederlands steun te mogen rekenen.

Over de Brandwonden Stichting
Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Ze bezorgen hen talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en littekens. En eenmaal weer thuis, moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. Ze financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen, vindt u op www.brandwondenstichting.nl.

 

DTZ logo low