banner

Böllekes Oisterwijk 44 jaar jong


De Böllekes Oisterwijk vieren dit jaar 44 jaar jong! Wie had dat kunnen bedenken bij de Böllekes oprichting in oktober 1974…

Jan Potters, de toenmalig muzikale leider zeker niet.

Het waren een aantal muzikanten uit Harmonie de Kunstkring, het huidige Oisterwijks Orkest, die bij elkaar gebracht waren om bij CV de Knuisten een stukje muziek te kunnen brengen tijdens carnaval. Een gouden zet, want in die beginjaren is de basis neergezet voor een band van formaat! Muzikanten van het eerste uur waren naast Jan Potters, o.a. ook Erik Potters, John Kusters, Joost van Wijk, Aart van den Bijgaart en natuurlijk Toon Sleenhoff. Jonge mannekes nog in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. In de latere jaren is toenmalig muzikaal leider Jan Potters opgevolgd door John Kusters en daarna door John van den Bijgaart, nu huidig muzikale leider van De Böllekes.

De Böllekes op bezoek in Ahrweiler

Na een enerverende periode bij de Knuisten kwamen het carnavalsorkestje al snel terecht bij Trappaf. Twee clubs die perfect bij elkaar pasten en elkaar naar grote hoogten stuwden. Denk bijvoorbeeld aan de eerste keer winst samen met leden van Trappaf tijdens het Blèrkonkoers met het nummer “Piet Plezier”. Na deze periode zijn de Böllekes zelfstandig verder gegaan en hebben al doende hun sporen meer dan verdiend.

Carnaval is natuurlijk altijd een groot evenement voor het orkest. Maar Zomercarnaval, Bemmelse Dweildag, huisorkest zijn van Thialf tijdens grote evenementen, het opluisteren van feesten, op reis met Bavaria, Wijnfeesten in Köningswinter, Ahrweiler……teveel om op te noemen waar dit orkest al is geweest. Duidelijk is dat ze overal terug mogen komen als ze ergens hun voetafdruk hebben achtergelaten. Want naast alle muzikale kwaliteiten brengen ze stuk voor stuk ook een hele berg gezelligheid waar elke gast maar ook kastelein alleen maar van kan dromen.

Feest in Tialf!

Al die jaren zijn de Böllekes een echte powerband en dus mannenband gebleven. Eén van de voorwaarden om lid te mogen worden was dan ook de hilarische regel: “een lid moet staand kunnen plassen!”. Een leuk feit is dat Toon Sleenhoff de enige is die het al die 44 jaar aan één stuk heeft kunnen volhouden. Hoe lang ze het nog vol kunnen houden? Die vraag zullen ze zichzelf nooit stellen want net als tijdens het spelen, zo lang ze kunnen, gaan ze door!

Op zaterdag 6 oktober gaan de Böllekes het jubileumjaar lekker vieren met hun oud-leden, genodigde fans, vrienden en familie, dit bij hun sponsor Lieve Lente. De komende carnaval zal in het teken staan van dit jubileumjaar met onder andere op dinsdagmiddag een “Böllekes Open Air Festival”.