banner

Beeldbank Oisterwijk: Brand Petruskerk 1998


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Brand Petruskerk 1998

Hevige brand in de kerktoren (Fragment uit de film van LOVO)

Twintig jaren terug -27 mei 1998- vernietigde ’n felle brand de torenspits van de Petruskerk te Oisterwijk. Tevens liepen de gewelven, het dak en omliggende kleinere torens grote schade op. De Lokale Omroep voor Oisterwijk (LOVO) was snel ter plaatse en stelde een nog altijd pakkende reportage samen met beelden van de instortende toren. Toenmalig burgemeester Yvo Kortmann, pastoor Christof van Buijtenen en brandweercommandant Cor Kivits lichten in het zicht van de kerk de toedracht toe. Uit de schatkamer van oude videobanden nu te zien op Beeldbank Oisterwijk.