banner

Alzheimercafé in Oisterwijk


De eerstvolgende café avond van het Alzheimer café is op dinsdag 16 oktober, met als thema: Rolverandering van familie en mantelzorgers bij dementie.

De avonden van het Alzheimercafé worden goed bezocht (Foto: Marijke Brocken).

Ellen Willemse is 16 oktober gastspreker. Zij werkt bij de vrijwilligersorganisatie van Contour de Twern. Het onderwerp waarover zij op 16 oktober gaat vertellen is de rolverandering van familie en mantelzorgers bij de ziekte dementie. Als iemand de ziekte van dementie krijgt kun je zien dat de regie houden over het eigen leven soms moeizaam gaat. Daarbij zie je dat familie / mantelzorgers hierin gaan ondersteunen en / of de regie overnemen. Dat is natuurlijk mooi, maar het is niet altijd een makkelijke rol. Deze avond zal worden gesproken over de wijze waarop deze rolverandering kan worden opgepakt. Wat betekent het voor familie en mantelzorgers om een andere rol dan die je gewend was te vervullen tegenover de persoon met dementie. Uiteraard is er na de pauze volop ruimte om in discussie te gaan met de gastspreker, uw eigen ervaringen te delen en vragen te stellen.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen het geen de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die mensen elkaar op zo’n avond geven is van zeer grote waarde; de bezoekers gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis. Onze medewerkers staan gedurende de avond voor iedereen klaar en mocht u vragen hebben stel ze gerust. Graag heten we u allen van harte welkom! Toegang is gratis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Programma van 20.00-22.00 in De Coppele, Prunusstraat 69 Oisterwijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Jeanne Verberk. Tel: 013-5284571. E-mail j.verberk@ziggo.nl

DTZ logo low