banner

Natuurtour Oisterwijk bezoekt bossen en vennen


Voor het tweede jaar op rij stapt vrijwillig boswachter en natuurgids Frans Kapteijns van Natuurmonumenten in de PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein. Liefhebbers van natuurschoon en een goed verhaal, worden uitgenodigd voor een heerlijke tour door het mooie Oisterwijk.

Op pad met de Natuurtour door Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel).

Het is een schot in de roos. De Natuurtoer omvat een rondrit van circa 2 uur; inclusief een tussenstop bij het Oisterwijkse Bezoekerscentrum Groot Speijck. Het gemak en de gezelligheid van een rondrit met de PAREL Express, gecombineerd met de bijna onuitputtelijke informatie over de Oisterwijkse natuur en haar recreatieve historie.

Terwijl de deelnemers rustig genieten van het uitzicht en de rondgang door Oisterwijk en haar alom bekende natuurschoon, vertelt Frans Kapteijns met zijn natuurminnende woorden over hetgeen langs de route voorbij komt. Hij vertelt onder andere over diverse straatnamen en hun relatie met de natuur, over bijzonder groen in het stadse dorp, en uiteraard ook over plant en dier in de Oisterwijkse bossen en rond de vennen. Vooral voor een gemĂȘleerd gezelschap, met hele kleine en wat oudere benen, is deze rondrit met de PAREL Express ideaal. Een heerlijke middag die met trots aangeboden mag worden aan de inwoners van Oisterwijk, en de Oisterwijkse dag- en verblijfsrecreant.

De Natuurtoer wordt gehouden op de woensdagen 29 augustus, 26 september en 31 oktober. Deelnamekosten bedragen tot en met 14 jaar euro 6,00, vanaf 15 jaar euro 8,00 en de kleinste tot en met 4 jaar mogen gratis mee. Meer informatie, vertrekpunt, en het noodzakelijke aanmelden gaat via de website OnsOisterwijk.nl