banner

Kinderboeken voor Boekenhopper in Oisterwijk


In aanloop naar de ‘Week van de Alfabetisering’ overhandigde Tanja Pieters van ContourdeTwern samen met Karin Rentmeester van Stichting Oisterwijk Centraal een flinke stapel nieuwe kinderboeken aan Leny van Schijndel. De boeken komen in het prachtige boekenkastje van Leny aan de Langvennen Zuid 42. Iedereen mag boeken lenen uit deze kleurige boekenhopper en nu is er dus ook een ruimere keuze voor de jongere lezers; om zelf te lezen of om uit voorgelezen te worden!

Samen plaatsen Tanja, Karin en Leny kinderboeken in de Boekenhopper.

Hoe belangrijk lezen en voorlezen zijn, blijkt wel uit de volgende feiten. Want wist u dat in Nederland bijna 1 op de 5 jongeren het risico loopt later laaggeletterd te worden? En wist u dat 1 op de 10 kinderen de basisschool verlaat met onvoldoende  taalvaardigheid? In de Week van de Alfabetisering, van 3 t/m 9 september 2018, worden deze feiten nog eens extra onder de aandacht gebracht. Want helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen! Laaggeletterdheid zorgt voor problemen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. En dat heeft dan weer grote gevolgen voor de  maatschappij. ContourdeTwern vindt het belangrijk dat iedereen mee telt en mee kan doen. Daarom worden er in de Week van de Alfabetisering van 3 t/m 9 september 2018 ook in Oisterwijk allerlei activiteiten uitgezet om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Want onze samenleving functioneert beter als iedereen mee kan doen!

Boekenhoppers

In de aanloop naar de actieweek worden de schijnwerpers daarom ook nog eens gericht op de boekenhoppers. Deze  kleine, makkelijk toegankelijke  boekenkastjes zijn ondertussen in elke wijk in Oisterwijk te vinden! Iedereen mag gratis boeken lenen uit de boekenhoppers. Bent u enthousiast geworden over de boekenhoppers; om boeken te lenen of om zelf een boekenhopper bij uw huis te zetten? Wil of heb jij ook een Boekenhopper? Laat het weten via info@stichtingoisterwijkcentraal.nl

De komende weken wordt u regelmatig geïnformeerd over de activiteiten van de Week van de Alfabetisering in Oisterwijk. Samen gaan we voor een geletterd Oisterwijk! Heeft u ook ideeën voor de Week van de Alfabetisering? Neemt u dan contact op met ContourdeTwern, Tanja Pieters (013-5284080 / tanjapieters@contourdetwern.nl ).

 

DTZ logo low

Delen: