banner

Filmploeg maakt kinderserie op AZC Oisterwijk


Er gebeurde iets moois afgelopen week op AZC Oisterwijk. Stichting De Vrolijkheid hield een filmfestival en er werd een TV serie opgenomen.

Door Sarmad Omar

“Zara en de magische kicksen” bevat zes delen die worden opgenomen in zes verschillende steden: Rotterdam, Grave, Emmen, Oisterwijk, Leersum en Amsterdam. Samen met de filmploeg, waren er veel verschillende activiteiten, om de kinderen op het AZC in Oisterwijk te vermaken, terwijl de filmers hun werk deden. Het filmfestival eindigt in de laatste week van augustus en de TV serie is te zien vanaf zondag 28 oktober om 19:30 uur bij ZAPP op NPO3. De regisseur van deze TV serie is Sam Yazdanpanna, met in de hoofdrollen Liz Heinemans, Amin Amjaoud en Abdulsammad El Mourabet.

Er zijn veel mensen en apparatuur nodig voor een paar seconden film (Foto: Sarmad Omar).

Het verhaal van deze TV serie is een sprookje, en gaat over een klein meisje dat met een team wil voetballen. Ze wordt geweigerd omdat ze niet goed genoeg kan voetballen. In haar droom komt er een fee, ze krijgt een paar voetbalschoenen en wordt ineens heel goed. Ze denkt dat het door de schoenen komt, maar als een teamgenootje de schoenen steelt, komt ze er achter dat het niet de schoenen zijn, maar ze alleen in zichzelf moet geloven.

Stichting De Vrolijkheid is al langer actief in Oisterwijk, en organiseert diverse projecten, altijd voor het vermaak van en zorgen voor blijde gezichten van de kinderen.

Sarmad Omar woont op het AZC in Oisterwijk, en heeft speciaal voor de inwoners van Oisterwijk een aantal foto’s gemaakt, de filmcrew gesproken, de activiteiten voor de kinderen gevolgd en daarvan bovenstaande verslag gemaakt. Wij hopen nog veel leuke mooie verhalen van hem te mogen ontvangen!