banner

Stax Cats spelen in Heukeloms café


Op zondag 29 juli treed de soulband Stax Cats op bij Mie Pieters. Vanaf 15.00 uur entree gratis.

Stax Cats ‘onderweg’ naar Mie Pieters

We’d like to take you on a journey back in time when Stax’ soul music was top of the bill, to make you stomp your feet while your hands are soul clappin’. De Stax Cats a.k.a. The Legendary Phil Leonard Stax Cats spelen muziek die beroemd is gemaakt door het befaamde Stax Records uit Memphis. Het Stax label stond aan de wieg van de Soul met artiesten als Booker T & the MG’s, Otis Redding, Wilson Picket, Eddie Floyd en Sam & Dave.

Deze vijfkoppige Brabantse band krijgt je ieder nummer opnieuw aan het swingen, gedreven door de fenomenale stem van zangeres Lucie Kruijsse. Marco van Lieshout verzorgt de authentieke gitaarsound onder meer gebaseerd op Steve Cropper, begeleider van o.a. Otis Redding. Naamgever en fundament van deze soulband is de Engelse bassist Phil Leonard. Degelijk, betrouwbaar en met de enige ware soul-groove. De benjamin in het geheel is Hammond-speler Maurice Dannenberg. Zijn sobere, swingende speelstijl laat deze band zweven. En drummer Erwin Werkers zet de koers uit waarmee de StaxCats je meeneemt naar de beste muziek die er in de sixties is gemaakt.