banner

Manege Oisterwijk getroffen door virus


Manege ’t Halster is getroffen door het Rhino virus, zo laat deze weten.

Het betreft alleen de pensionpaarden die in een apart gebouw in quarantaine staan, de manegepaarden in het grote hoofdgebouw vertonen geen symptomen, maar worden wel nauwlettend in de gaten gehouden en onder andere getemperatuurd.

‘Wij treffen alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om verdere besmetting te voorkomen. De paarden waarvan wij verdenken het virus te hebben, staan in een apart bijgebouw dat niet toegankelijk is voor buitenstaanders. Alleen de paardeneigenaren kunnen dit gebouw betreden.’

Het virus is volgens de manege niet gevaarlijk voor mensen en andere diersoorten.

‘Om iedereen goed te kunnen informeren organiseren wij aanstaande vrijdag 6 juli om 19.30 uur een informatie avond in onze kantine.’