banner

Auto in Oisterwijk vermoedelijk van mensensmokkelaar


Zondagavond omstreeks 22:00 uur werd de politie getipt door een getuige dat er een auto op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk reed waarbij er iets niet in orde was met de kentekenplaat. Het gaat mogelijk om een mensensmokkelaar.

Man aangehouden vanwege valse platen ( Foto Toby de Kort)

De politie zette de achtervolging in en tussen Oisterwijk en Helvoirt zagen de agenten het bedoelde busje rijden. Ze gaven het busje een stopteken.

Politie onderzoekt de kentekenplaten ( Foto Toby de Kort)

Er bleken zelf gemaakte valse kentekenplaten op het busje te zitten. Onder de Nederlandse plaat trof de politie een Belgische kentekenplaathouder aan. De bestuurder van het voertuig is aangehouden voor verder onderzoek.

In het busje zaten ook nog een vrouw met twee kinderen, deze zijn opgevangen op het politie bureau. e vrouw en kinderen in de auto hebben asiel aangevraagd. Ze komen uit Eritrea. Het geeft de politie een verdenking van mensensmokkel.

Delen: