banner

Veel drugs, nauwelijks klachten bij Intents Festival Oisterwijk


Met een intensieve controle werden 45 personen aangehouden vanwege drugsbezit. Ze zijn volgend jaar niet meer welkom!

Intens veel bezoekers komen af op Intents Festival Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Extra aandacht was er dit jaar bij Intents Festival in Oisterwijk voor de drugspreventie, en waar nodig handhaving: ‘Samen met de politie en de organisatie van Intents Festival zetten we als gemeente onder meer stevig in op het terugdringen van drugsgebruik en drugsverkoop. Dit werpt zijn vruchten af. Personen die vorig jaar op het festivalterrein zijn aangehouden met drugs in hun bezit, zijn dit jaar niet meer welkom op het Intents-terrein. Personen die dit jaar worden aangehouden met drugs, krijgen de komende jaren geen toegang meer tot het evenement,’ aldus de gemeente, die voor de samenwerking complimenten geeft aan de organisatie.

Voor de formele afhandeling van handhaving, was opvallend veel politie aanwezig op en rond het terrein. Er zijn door hen 45 personen aangehouden vanwege drugs bezit of verkoop. Eén van hen was minderjarig. Het Openbaar Ministerie handelde de zaken direct op een politiebureau af. Het merendeel van de verdachten kreeg een geldboete die ze ter plekke voldeden of waarvoor ze een acceptgiro in de bus gaan krijgen. Drie personen moeten voor de rechter verschijnen en drie verdachten kregen een taakstraf. Een 19-jarige man uit Liempde werd zaterdagavond gearresteerd voor handel in harddrugs omdat hij 67 XTC pillen en een hoeveelheid cocaïne bij zich had. Hij kreeg een dagvaarding.

Klachten

Klachten waren er ook, maar in verhouding tot voorgaande jaren stukken minder. Toen waren er vooral enorm veel meldingen van geluidsoverlast vanuit Tilburg; dit jaar nauwelijks. Vanuit Oisterwijk kwamen vooral klachten over parkeren in de wijk.Er was hier en daar onvoldoende controle en sommige straten waren niet afgezet, waarna deze door bezoekers werden gevuld.

Opvallend veel inwoners accepteren de overlast, omdat ze het evenement en de inzet van vele vrijwilligers enorm waarderen.

Waarom al die inwoners het event waarderen, is te zien in foto’s en films, als je hier verder klikt: