banner

Tuinvereniging Moergestel bestaat 25 jaar


De nu 80-jarige Bart de Kruijf was 25 jaar geleden verantwoordelijk voor het verdelen van de tuinen aan De Scheerman in Moergestel. Waarschijnlijk had hij toen niet gedacht dat hij nu het oudste lid zou zijn van de jubilerende Volkstuinvereniging De Molen in Moergestel.

80-jarige Bart de Kruijf is 25 jaar lid

De gemĂȘleerde leden, zowel qua leeftijd als qua inrichting van de tuinen, hebben in ieder geval jaarlijks twee gezamenlijke activiteiten: mest uitrijden en onderhoudswerkzaamheden aan heggen en beplanting. Deze activiteiten worden altijd afgesloten met koffie en taart. Door de jaren heen is het complex niet veel veranderd, echter wel hetgeen nu wordt geteeld. Bestond het repertoire toen uit aardappelen, bonen, sla en wat asperges; tegenwoordig is het een verscheidenheid aan tropische groenten, fruit en bloemen.

Op zaterdag 16 juni a.s. bent u van harte welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur op VTV De Molen aan De Scheerman in Moergestel. Tijdens deze dag staat onze poort voor iedereen open om de verschillende tuinen te bekijken. Ook zal er een kleine plantjesmarkt zijn waar verschillende soorten groenten, fruit en bloemen te koop worden aangeboden. Deze plantjes zijn opgekweekt door onze leden. Ook zal er een stand zijn van het tuinblad Groei & Bloei, aangezien de open dag in de Nationale Tuinweek 2018 plaatsvindt.