banner

Tour de Brabant start 1 juli in Moergestel en Oss


Het van oorsprong Moergestelse wielerevenement Tour de Brabant slaat dit jaar een andere koers in. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 75 en 150 km. Er zijn twee startplaatsen: Moergestel en Oss. Helemaal grensverleggend voor de Tour de Brabant is dat de organisatie zich nu voor de eerste keer ook op e-bikers richt. “Voor hen is de 75 km-route Moergestel/Moddelrode v.v. zeer geschikt”, aldus voorzitter Jan Vriens van de Stichting Tour de Brabant.

Voorzitter jan Vriens vertelt over Tour de Brabant

De Tour de Brabant wordt gehouden op zondag 1 juli. De startplaats in Moergestel is HealthClub Il Cuore, Stokeind 11. Inschrijven kan via de website www.tour-de-brabant.nl. Op de startdag zelf is dat ter plaatse ook nog mogelijk. Deelname kost 6 euro voor de 75 km-rijders en 8 euro voor hen die het dubbele aantal kilometers willen maken. Leden van de NTFU krijgen 2 euro korting.

De twee routes zijn uitgepijld met fraaie bordjes die door Ons Brabant Fietst ter beschikking zijn gesteld. Bovendien zijn de routes ook digitaal (GPS) beschikbaar. De routes zijn door zeer ervaren fietsspecialisten uitgezet. Ze zijn mooi en er is veel op de veiligheid gelet. Voor de routes heeft Tour de Brabant de provincie opgedeeld in een klavertje vier. Elk jaar wordt een ander klaverblaadje gefietst zodat de deelnemers met volle teugen kunnen genieten van al het moois en plezierigs dat Brabant een fietser te bieden heeft.

Bij de ontwikkeling van Tour de Brabant editie 2018 werkt de stichting nauw samen met de Fietsclub TTC Oss. Ook in Oss kan men starten.
Zoals steeds de opzet is geweest van dit bijzondere wielerevenement zijn er ook dit jaar weer deelnemers die meedoen voor een goed doel. Er rijdt bijvoorbeeld een team mee van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis.

De Tour de Brabant is drie jaar geleden voor de eerste keer georganiseerd voor wielrenners die voor grote afstanden hun hand niet omdraaien. De oorspronkelijke opzet was dat binnen 24 uur 600 kilometer moest worden gefietst. De volgende edities zijn steeds gebruikt om met inspraak van de deelnemers en andere belangstellenden de formule bij te stellen.