banner

Tentoonstelling 100-jarige bijenvereniging Moergestel


Dit jaar 2018 bestaat de bijen vereniging 100 jaar en dat mag gevierd worden. Er is een tentoonstelling en er zijn diverse activiteiten in Cultuurcentrum Den Boogaard in Moergestel.

De bijenhal

Dit feestelijk gebeuren zal geopend worden op 23 juni om 10.00 uur door beschermheer Hans Janssen, de burgemeester van Oisterwijk. Aansluitend zal dhr. Van der Steen een lezing geven voor de leden en de zusterverenigingen van de bijenhouderij. De openingstijden van de tentoonstelling zijn: zaterdag 23 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 24 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur. Toegang is gratis.

Op beide dagen wordt er toelichting gegeven over het bijen houden, honing slingeren en het keuren van verschillende soorten honing. Ook zullen er boeken en foto’s alsmede oude imkermaterialen te zien zijn en is er een doorlopende workshop waskaarsen rollen en een kinderhoekje. Op zondag om 14.00 uur zal er een lezing gegeven worden over het imkeren zelf.