banner

Taxus Taxi in gemeente Oisterwijk


De Stichting Taxus Taxi zamelt weer taxussnoeisel in. Het snoeisel wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.

Het snoeisel moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Anders kan het niet meer gebruikt worden en neemt Taxus Taxi uw snoeiafval dus niet mee. De 2 belangrijkste eisen zijn het voorkomen van broei én u moet een minimale hoeveelheid aanbieden.

Voorkom broei

Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van taxussnoeisel. Het snoeisel gaat dan fermenteren en hierdoor wordt de bruikbare stof afgebroken. U voorkomt broei door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal. Meer uitleg en een instructievideo staan op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Minimale hoeveelheid

Om het ophalen van het taxussnoeisel betaalbaar te houden, moet u een minimale hoeveelheid snoeisel aanleveren. Taxus Taxi komt langs vanaf 1 volle kruiwagen of een half gevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u te weinig snoeisel om het te laten ophalen en wilt u toch meedoen? Snoei dan tegelijk met uw buurtgenoten om zo toch gebruik te maken van de gratis inzameldienst.

Afspraak ophalen snoeisel

Ook meedoen aan de taxus inzameling? Geef uw taxussnoeisel dan direct na het snoeien van uw haag op via www.taxustaxi.nl/afspraak.

Afgeven

Afgeven kan ook, als inzamelpunt staat Trendy Tuinen aan de Spreeuwenburgerweg 90 in Oisterwijk en Ketelaars Groenvoorzieningen aan de Heuvelstraat 9 in Moergestel geregistreerd.

DTZ logo low