banner

Op de fiets over de A58 bij Moergestel


Fietsen op de autosnelweg is onverstandig en kan een dure bekeuring opleveren. Maar als je dat niet weet?

Motoragent geeft fietsers verkeersles: Niet op de snelweg fietsen!

De politiemeldkamer werd maandagavond overspoeld met telefoontjes van bezorgde automobilisten die een fietser over de A58 zagen fietsen, vanuit Moergestel in de richting van Tilburg. De 19 jarige Eindhovenaar werd door de politie motoragent met zijn fiets aangetroffen op een parkeerplaats. De man woont pas sinds kort in Nederland en wist kennelijk niet dat er niet gefietst mag worden op autosnelwegen. Doordat veel automobilisten begonnen te claxonneren was hij al uit zichzelf een parkeerplaats op gefietst. Na een gratis Verkeer-spoedcursus mocht hij via een parallelweg zijn weg vervolgen.