banner

Oisterwijkse kinderen strijden om duurzaamheidstrofee


De Duurzame Energiecoöperatie Oisterwijk (DEC-Oisterwijk) heeft voor leerlingen van de basisscholen in Moergestel, Oisterwijk en Heukelom een wedstrijd uitgeschreven.

Zonnepanelen zoals die op het dak van Durendael Oisterwijk komen

Zoals u wellicht weet is DEC-Oisterwijk een organisatie, gevormd door inwoners en bedrijven uit de gemeente Oisterwijk, die zich inzetten om de duurzaamheid in de gemeente Oisterwijk te bevorderen en de energietransitie te versnellen. Leerlingen uit de bovenbouw van de basisscholen zijn aan de slag gegaan met het thema Duurzaamheid en hebben in groepen een leuk en creatief idee bedacht en uitgewerkt, waarmee duurzaamheid en/of de energietransitie bevorderd wordt. Iedere school vaardigt één idee af naar de finaledag om mee te laten dingen naar de Duurzaamheidstrofee. Aan deze wedstrijd doen dit jaar mee: Bs. de Coppele, Bs. de Bunders en Bs. de Kikkenduut.

De finaledag is op vrijdag 8 juni in het Tiliander om 13.00 uur tot circa 14.30 uur. Op deze dag zullen van iedere school een groep leerlingen hun idee presenteren. Een jury van 5 personen zal zich dan buigen over deze ideeën en één groep leerlingen als winnaar aanwijzen. De leerlingen (en de begeleidende leerkracht) ontvangen dan de Duurzaamheidstrofee van DEC-Oisterwijk. Geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom om deze finaledag bij te wonen! Er zijn bijzonder verrassende projecten ingezonden.

DTZ logo low