banner

Oisterwijker aangehouden na vernieling


Twee meldingen van getuigen hebben de politie in Tilburg donderdagavond op het spoor gezet van een man die een vernieling had gepleegd en schreeuwend door de straten liep.

Op donderdag 21 juni 2018 om 21.45 uur kwam de eerste melding van een oplettende getuige. Een man zou een bushalte aan de Groenewoudstraat in Tilburg vernielen. De getuige gaf een nogal apart signalement door. De man zou met een verband op zijn neus lopen. Politie-eenheden zochten de omgeving af totdat er een volgende melding kwam. Om 22.00 uur meldde een getuige namelijk dat er een man liep te schreeuwen aan de Leijparkweg. Het signalement kwam overeen met de man die vernielingen zou hebben gepleegd. De verdachte was snel gevonden en een 20-jarige man uit Oisterwijk werd aangehouden. Voor de zekerheid is er navraag gedaan bij het ziekenhuis. Bleek dat de man daar inderdaad behandeld was maar weer weg kon. Hij is aan het bureau ingesloten voor de vernieling van een reclamezuil bij de bushalte.