banner

Nieuwe accommodaties voor fuserende voetbalclubs Oisterwijk


De nieuwe meer dan 1.1100 leden tellende voetbalclub in Oisterwijk, wil na fusie een geheel nieuw clubgebouw, en een aantal nieuwe velden, waaronder enkele met kunstgras.

De drie voetbalclubs in Oisterwijk, SV Nevelo, Taxandria en RKSV Oisterwijk zijn bezig met een proces tot fusie. Onderzoek naar diverse indelingsmogelijkheden van het terrein aan de Sportlaan, gedeeltelijk hergebruik van bestaande gebouwen en aanvullingen waar nodig, of volledige nieuwbouw, nieuwe velden waarvan enkele met kunstgras… het heeft drie toekomstscenario’s opgeleverd. De kosten voor de uitvoering daarvan bedragen rond de 5 – 6 miljoen. De voetbalclubs en de gemeente hebben aangegeven hun voorkeur te hebben voor volledige nieuwbouw, met een totaal kostenplaatje van 6.4 miljoen.

De gemeente, zo is in Oisterwijk gebruikelijk, is eigenaar van de sportvelden, en de clubs betalen daarvoor een huurbedrag. Voor de bebouwing, de huisvesting van de nieuwe voetbalclub, is de club zelf verantwoordelijk, en zullen deze een lening afsluiten. De gemeente kan hiervoor een garantiestelling afgeven.

Het plan komt binnenkort in de gemeenteraad, maar allereerst is er 7 juni om 19.00 uur een beeldvormingsavond, waar de plannen gepresenteerd zullen worden.

 

Delen: