banner

Jeugd uit Oisterwijk aangehouden bij inbraak Boxtel


Slechts veertien jaar oud zijn ze: drie pubers die zaterdagochtend op heterdaad betrapt werden tijdens een woninginbraak aan de Kapelstraat in Boxtel. Een poging om te ontsnappen leidde langs het spoor, over het spoor en door bosjes en struiken, maar de jongens die in Oisterwijk verblijven zitten alle drie vast.

Jeugd aangehouden door politie in Boxtel

Rond 06.25 uur meldde de bewoner van de woning dat één van de daders uit zijn huis kwam. De bewoner was op dat moment al vroeg bezig met tuinieren in zijn tuin. De twee andere daders stonden voor de woning te wachten. De man was nog achter de jonge inbrekers aangerend, maar hij verloor ze uit het oog.

Direct belde hij de politie. Toegesnelde agenten zetten de omgeving van de Kapelstraat af en meerdere eenheden en een surveillancehond gingen op zoek. Een nieuwe getuige zei dat het drietal aan de andere kant van de spoorlijn was geraakt. Precies tegelijk kwam er een melding van een treinmachinist. Hij zag dat de jongens over een hek klommen en langs het spoor naar het station renden.

Hond

Agenten zetten het station daarop aan alle zijden dicht. De jongens zagen dat. Opnieuw zetten ze het op een rennen. Ze staken het spoor over en verstopten zich in de bosjes en struiken op het industrieterrein. Plat op hun buik in het hoge gras.

Toch werden ze gevonden. Toen een diensthond dichterbij kwam en enkele malen hard blafte, gaven ze zich gewonnen. Ze zijn overgedragen aan recherche. ,,Na een achtervolging bleek dat de verdachten niet hard genoeg konden rennen”, aldus de wijkagent op Instagram.

AZC

Afgelopen weken zijn er vele aanhoudingen geweest van jeugdigen die op het AZC Asielzoekerscentrum in Oisterwijk verblijven. Of deze aanhouding verband houdt met die AZC jeugd, is niet bekend. De politie geeft desgevraagd geen informatie over de jongeren, anders dan ‘dat ze in Oisterwijk verblijven’.

Help Oisterwijk veilig houden!

Ziet u iets verdachts, bel dan direct 112!

DTZ logo low