banner

Intents Festival krijgt Parel van Oisterwijk


Hans Janssen, burgemeester van Oisterwijk, heeft vanavond een bijzondere onderscheiding uitgereikt aan de organisatoren van Intents Festival. De Oisterwijkse Parel is misschien wel de hoogst mogelijke waardering die een organisatie in Oisterwijk mag ontvangen. Hij is speciaal voor personen die zich inzetten voor de promotie van Oisterwijk, buiten Oisterwijk.

Intents Festival Oisterwijk (Foto: Rick Denissen)

Intents Festival Oisterwijk is dit jaar voor de 15e keer succesvol georganiseerd en is niet meer weg te denken uit Oisterwijk. De aftermovies, die Intents na het festival online zet, zijn goed voor een paar miljoen views. De naamsbekendheid van Oisterwijk heeft daardoor wereldwijd een flinke boost gekregen en bezoekers van het festival komen uit diverse landen. Voor het twaalfde jaar op rij is het festival uitverkocht en in 2015 en 2017 is Intents uitgeroepen tot het beste dancefestival van de Benelux.

Burgemeester Hans Janssen legt de Parel in de handen van de organisatoren van Intents Festival (Foto: Ingrid Simons).

Aan het festival werken veel professionals en vrijwilligers mee. Van die laatste groep komt het grootste gedeelte uit de gemeente Oisterwijk. Intents heeft daarmee een groot maatschappelijk draagvlak. Naast Intents organiseerden de organisatoren van Intents samen met de jongeren van Theekransje Events, een dinnershow voor de ouderen van zorgcentrum De Vloet. Intents heeft ruim twee keer succesvol het Karnaval Festival georganiseerd en toont daarmee een continue factor te zijn in het Oisterwijkse evenementenlandschap. Daarnaast zijn regelmatig breed toegankelijke feesten georganiseerd voor de jeugdige doelgroep en met verschillende muziekconcepten.

De Gemeentelijke Parel wordt toegekend aan personen en instellingen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de promotie van Oisterwijk, daar is bij Intents zeker sprake van!