banner

Intents en wat er te doen is voor de jeugd in Oisterwijk


Een ingezonden brief over Intents, De Kloontjes, en een gemis aan activiteiten voor de jeugd:

Intents

Al vijftien jaar Intents in Oisterwijk. Dat is een mooie mijlpaal voor de organisatie en de gemeente Oisterwijk. En het ziet er telkens weer verrassend en heel indrukwekkend uit. Vandaag las ik het stuk in het Brabants Dagblad waar o.a. geschreven werd over de dreunen die tot in Tilburg voelbaar zijn en de goodwill van de Oisterwijkers om voor enkele negatieve punten de ogen een paar dagen te sluiten.

Maar wat me het meest opviel was het uitgangspunt van de Kloontjes: Ze vonden destijds dat er voor de jeugd veel te weinig te beleven was in Oisterwijk. Dat was 15 jaar geleden. Maar is dat niet nog steeds zo? Dat er ook nu veel te weinig voor de jeugd in Oisterwijk te doen is? Ja, er zijn sportverenigingen en in de zomer is er een kindervakantieweek. Maar ik doel vooral op de jeugd, scholieren en studenten. Jongelui die uit willen gaan of elkaar willen ontmoeten. Doordat de grens van alcohol gebruik door de overheid is opgeschroefd ziet de horeca over het algeheel geen heil meer in een uitgaansetablissement voor jongeren. De terrassen op de Lind zitten vol met jongere ouderen en voor kleine kinderen is er gelukkig voldoende te doen in het buitengebied. En de rest mag zijn heil elders, dus buiten Oisterwijk, zoeken. Wat ontzettend jammer.

Oh ja, en dan zou dus Intents juist bedoeld moeten zijn voor de “jeugdige” Oisterwijkers? Nou volgens mij zit de tijdelijke camping vol met bezoekers die eerder van heinde en ver komen.

Intents is dus uitgegroeid naar een mega spektakel waarmee Oisterwijk op de kaart wordt gezet. Het zou mooi zijn als er dan meer ruimte is voor de jeugdige Oisterwijkers. Bijvoorbeeld een apart feestje, de tenten staan er toch al, met artiesten en dan zonder alcohol. En nog beter, als er naast dit jaarlijks spektakel gezocht wordt naar een wekelijks of maandelijks gebeuren speciaal voor de jeugd.

Daarmee wordt Intents nog een duurzamer concept, wat zich dan niet slechts 1 keer per jaar afspeelt in een duurzaamheidsvallei.

Claudy Voskens