banner

Geen ratten aangetroffen op KVL Oisterwijk


Bewoners van de KVL, die recent hun nieuwe huizen aldaar hebben betrokken, hadden recent enkele ratten gezien op de KVL.

In eerste instantie kregen de bewoners het advies geen etenswaren te laten slingeren. Kort daarna heeft de gemeente aan de inwoners laten weten ongedierte bestrijding in te zetten.

Er zijn hiervoor twee onderzoekers ter plaatse geweest. De eerste heeft op aanwijzingen van een bewoner, volgens die bewoner aanwijzingen gevonden van mogelijke aanwezigheid van ratten, maar deze volgens de gemeente niet gesignaleerd. ‘Hij heeft bij ons aangegeven dat er geen ratten gesignaleerd zijn, maar dat het mogelijk is dat er in een spoorzone ratten aanwezig zijn. Hij is afgegaan op de melding van de bewoonster,’ aldus een woordvoerder van de gemeente.

Later is een tweede onderzoeker ter plaatse geweest. Deze heeft geen ratten gezien, maar wel bosmuizen aangetroffen. De gemeente kan niet uitsluiten dat er ratten zijn, maar ze zijn niet gesignaleerd. Het advies is om etenswaren niet te laten slingeren en eventueel kieren tussen bijvoorbeeld schuurtjes dicht te maken.  Verder in de gaten te houden of er signalen zijn van ongedierte en dit in dat geval opnieuw te melden.