banner

Expositie Beeldkracht bij Stanislaus Moergestel


Atelier Beeldkracht Oisterwijk, in 2015 opgericht voor een actieve kunstbeoefening door mensen met dementie of geheugenproblemen die thuis wonen, exposeert op Stanislaus in Moergestel.

Een mooie sfeer bij Beeldkracht Oisterwijk (Foto: Marijke Brocken).

Deelnemers aan het atelier ontdekken dat het heerlijk is om te schilderen en te tekenen; zelf de regie houden over je schilderij of tekening, zelf keuzes maken en niet te hoeven voldoen aan verwachtingen. Het geeft een enorme voldoening om iets met je handen te maken; iets dat er toe doet, in een eigen beeldtaal. De lessen worden gegeven door professioneel beeldend kunstenaar Ellen Geerts, die het creatieve en beeldend proces van de deelnemers kan begeleiden, zodanig dat het verder gaat dan alleen het fijn bezig zijn, wat natuurlijk ook belangrijk is.

Jan de Laat, wethouder van Oisterwijk, heeft de expositie gisteren geopend.  In deze expositie exposeren de cursisten van Beeldkracht een keuze uit hun recente werk. Verschillende technieken en uitgangspunten worden getoond. Er wordt gewerkt naar de waarneming, maar ook vanuit experiment met materialen en technieken. Ze hopen de bewoners en de bezoekers van Park Stanislaus te verrassen en te inspireren met expressief, kleurrijk, ingetogen en ontroerend werk.  De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van het zorgcentrum.