banner

Eervolle waardering voor Jan van Ganzewinkel


Oisterwijker Jan van Ganzewinkel mocht vanmiddag uit handen van burgemeester Hans Janssen een gemeentelijke onderscheiding ontvangen.

Jan stond aan de wieg van het Gerard Horvershuis, en heeft daarmee ontmoetingen als deze mogelijk gemaakt (Foto: Joris van der Pijll).

Jan van Ganzewinkel (75) is bij het grote publiek niet bekend, maar functioneert vooral achter de schermen, als mede-oprichter en adviseur bij het Senioren Kennis Netwerk (SKN). Het SKN is een groep senioren die als ‘onbezoldigd adviesbureau’ helpen om lokale maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Jan heeft samen met de toenmalig voorzitter van de Wmo-raad het plan voor de oprichting van dit netwerk uitgewerkt. Vervolgens werd hij in 2010 de eerste voorzitter en inspirator van het SKN.

Met gepaste trots, en zeker enthousiast voor de waardering, ontvangt Jan uit handen van de burgemeester de oorkonde, die behoort bij de gemeentelijke onderscheiding (Foto: Masja Vlaminckx)

Van Ganzewinkel heeft sinds de oprichting in 2010 aan vele projecten meegewerkt. Twee voorbeelden van de projecten waarvan de heer Van Ganzewinkel projectleider was, en die van bijzondere betekenis zijn voor de Oisterwijkse samenleving, zijn het Gerard Horvershuis (dagopvang voor kwetsbare ouderen) en een nieuw concept van vervoersmogelijkheden (Pareltaxi en Vrijwilligersvervoer). Ook was Jan de ondersteunende kracht van het project Durf te Zorgen, zoals dat op Oisterwijknieuws.nl is uitgerold.

Het credo ‘kennis en ervaring uit de samenleving voor de samenleving’ heeft hij vorm en inhoud gegeven in meerdere kleinere en grotere projecten.

Jan durft te zorgen!

 

DTZ logo low