banner

Bezoek Zomerzin in Oisterwijkse zomermaanden


Stichting Het Lodewijkskerkje heeft als doel een monumentaal, laagdrempelig podium te bieden voor kunst, cultuur en maatschappij. Voor, en samen met de plaatselijke en regionale gemeenschap. De komende zomermaanden is er in het kerkje een doorlopende kunsttentoonstelling in drie delen, en enkele concerten.

“LAND LUCHT WATER” – door Anc Burggraaf
Zaterdagmiddag 30 juni, 7, 14 & 21 juli van 14:00 – 16:30 uur
‘Vorm en kleur hebben mij al vanaf mijn jeugd geïnspireerd. Na mijn opleiding aan de Kweekschool heb ik aanvullende aktes gehaald voor handenarbeid en tekenen, aangevuld met een opleiding tekenen en schilderen. Nadat ik het onderwijs verliet voor werk in de sociale pedagogische sector raakten de creatieve zaken wat op de achtergrond. Het schilderen pakte ik weer op na mijn vervroegde pensionering. Ik ben gaan schilderen bij ATELIER C 3 in Tilburg in een groep “Vrij schilderen”, met John Jongbloed als docent. In de zomer volgde ik enkele jaren workshops” buiten schilderen” bij Doet Boersma in Friesland (Gaasterland). De thema’s voor mijn werk haal ik voornamelijk uit het landschap met al zijn vormen en kleuren. Ik werk dat op eigen wijze uit, waardoor soms bijna abstracties ontstaan.’ Anc is bij de expositie van haar schilderijen aanwezig.

“Vertellen in kleur” – door Detje van Campen-Wouters
Zaterdagmiddag 28 juli, 4, 11 & 18 augustus van 14:00 – 16:30 uur
Zij woont en werkt in Oisterwijk en kreeg haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg (1954-1958). Zij werkt op een directe manier vanuit haar typische eigen gevoel en impressies waarin kleuren altijd leidend zijn. Dit maakt de schilderijen van haar zo herkenbaar en uniek. Soms zijn haar doeken slechts enkele subtiele veegjes, die realisme benaderen, dan weer sprekende abstracte vormen. Detje exposeert slechts zeer selectief. Haar laatste tentoonstelling was in Diessen (2004). Velen zullen na een bezoek aan Diessen bevestigen dat het jammer is dat deze doeken zolang voor de buitenwereld verborgen zijn gebleven. Zij is bij de expositie van haar schilderijen aanwezig.

“De ziel in beeld” – door Annelies Roelen
Zaterdagmiddag 25 augustus, 1, 8 van 14:00 – 16:30 uur en zondagmiddag 9 september (Open Monumenten Dag) vanaf 12.00 uur
Ik heb nooit de intentie gehad me met kunst bezig te willen houden of überhaupt kunstenaar te worden. Als kind kon ik me vaak uit de buitenwereld terugtrekken en middels tekenen mijn eigen “wereld” binnengaan, ik tekende heel realistisch, maar al snel verdween iedere vorm van creativiteit achter dikke sluiers, en was ik het contact met mijn ziel “kwijt” ….. het voelen was “weg”.
Maar het onvermijdelijke gebeurt toch; rond mijn veertigste werd ik “gedwongen” de weg naar binnen te gaan en de lange tocht terug naar huis, nam haar aanvang. De zoektocht naar mijn ziel. Wellicht is die zoektocht naar het weer in verbinding komen met mijn eigen ziel de reden dat ik nu blij ben als ik de ziel van anderen mag zien, voelen en schilderen. Na jaren van experimenteren met materialen schilder ik nu in olieverf, van donker naar licht, hoe symbolisch! Ik hoop dat mijn “portretten” hiervan getuigen.
Annelies is tijdens de expositie van schilderijen aanwezig. Website www.anneliesroelen.kunstinzicht.nl

Concerten
woensdag 4 juli 19.30 uur, zomeravond concert door Elkerlyc Speellieden
zondag 9 september in de middag, mini orgelconcert
zondag 28 oktober 15.00 uur, kunstlezing en presentatie: Chagall

Voor de geplande activiteiten of voor meer informatie over het huren van de locatie, ook voor familie- of vriendenconcerten, zie www.lodewijkskerkje.nl.