banner

AZC jeugd met gestolen fiets en man pleegt babbeltruc in Oisterwijk


In aanvulling op de lange reeks van aanhouding in afgelopen weken, de piek van problemen met een aantal jeugdigen van het AZC Oisterwijk,heeft de politie afgelopen donderdag een jongen van 16 aangehouden op verdenking van heling, hij reed op een gestolen fiets.

Gebiedsverbod

Politie heeft in Oisterwijk afgelopen weken diverse aanhoudingen verricht  (Foto: Dirk Bullens).

De reeks aanhoudingen vanwege bedreigingen en diefstallen door jeugd die op het Oisterwijkse AZC verblijft, was voor burgemeester Janssen woensdag aanleiding om een gebiedsverbod in te stellen en de minister om maatregelen te vragen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat dit nog geen effect heeft op de feitelijke mindering van gepleegde misdrijven; ook woensdag waren er nog aanhoudingen.

Babbeltruc(s)

In een supermarkt aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk, werd woensdag ook een portemonnee gejat. Een mevrouw werd afgeleid door een man van middelbare leeftijd, mogelijk rond de 45 jaar oud, en had daardoor geen zicht op haar tas met daarin haar portemonnee, Zij is, vermoedelijk door een tweede verdachte, bestolen. ‘We hebben aangifte opgenomen en doen onderzoek in de hoop de identiteit van de verdachte te kunnen achterhalen,’ aldus de politie. Deze diefstal houdt zover bekend geen verband met de groep AZC jeugd.

Ook vrijdag zou een mevrouw slachtoffer zijn geworden van een diefstal in dezelfde supermarkt. Iets voor 14.00 uur is aldaar uit een tas van een winkelende dame de portemonnee weggenomen. Wie de dader is, is onbekend.

Veel Oisterwijkers zijn extra alert, en dat geeft de politie gelegenheid snel in te grijpen.

Weet u meer? Bel 0900-8844

Ziet u iets verdachts, bel dan direct 112!

 

DTZ logo low