banner

Wil jij mensen blij maken in Oisterwijk!


Onder de rubriek “Aan de slag” presenteren wij een aantal vacatures voor vrijwilligerswerk die wij deze periode extra onder de aandacht willen brengen. Zowel in groepsverband als 1 op 1 inzetten.

Voor vrijwilligerswerk in een groep

Groene vingers
Planten zijn een belangrijk onderdeel in de ontmoetingsruimte van de Tiliander. Heb jij groene vingers en wil je werken op een bijzondere locatie in Oisterwijk reageer dan op deze functie.

Rouwbegeleiding
Metgezel in zingeving is op zoek naar vrijwillige rouwbegeleiders. Beschik je over een inlevend vermogen, ben je sociaal betrokken en ben je gemotiveerd en leergierig op het gebied van rouwbegeleiding? Kom onze enthousiaste, sfeervolle werkgroep versterken. Wij bieden gepaste scholing en eer zinvolle tijdsbesteding.

Medewerker kinderopvang

Kinderen van het AZC Oisterwijk maken een kijkdoos in een container (Foto: Joris van der Pijll).

Is activiteiten ondernemen met peuters iets wat jij graag doet? Dan maakt de speelzaal van het AZC graag gebruik van jouw kwaliteiten. Vrijwilligerswerk op een speelse plek, waar je contact hebt met veel andere culturen! Wij vertellen je graag meer, dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Handige Vrijwilligers
Wij zijn een natuurvriendenhuis en -camping dat op locatie wordt geleid door vrijwilligers. Wij beschikken over 37 2-persoons, 3 3-persoonsen 1 4-persoons kamers en 75 kampeerplekken. Omdat het onderhoud van het huis en de camping ook door vrijwilligers gedaan wordt, zijn wij altijd op zoek naar mensen met een vaklieden achtergrond: schilders, tuinlieden, elektriciens, loodgieters, timmermannen, fietsenmakers, etc.. Iedere dinsdag zijn we actief met een leuke groep vrijwilligers.

Handig met hout
De Belvertshoeve biedt begeleid wonen, leren en werken voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar met een lichtverstandelijke beperking en/of diverse (gedrags)problematieken. Tijdens de dagbesteding is er een vrijwilliger nodig die met een twee/drietal jongeren aan de slag gaat in de houtbewerking. Op het terrein is er een gebouw die alle faciliteiten daarvoor biedt en waar je met de jongeren aan de slag gaat om houten voorwerpen te creëren.

1 op 1 contact

Grote dankbaarheid goed gevoel
Wij zoeken vrijwilligers die graag mensen blij maken met samen boodschappen doen, fietsen, koken en wandelen. Verschillende activiteiten dus! Iets voor jou?

Taalcoaches
Voor diverse nieuwkomers zoeken we taalmaatjes. Concreet betekent dit dat je 1 à 2 uren in de week iemand helpt met de Nederlandse taal. Meestal is de afspraak bij de bibliotheek omdat hier veel materialen voorhanden zijn. Ter ondersteuning bieden we een training aan om handvatten te geven voor de begeleiding.

Het taalcafé in Tiliander Oisterwijk

Aan de slag!

Bovenstaande is een kleine greep uit de vrijwilligersvacatures die momenteel open staan in onze gemeente. Wil je aan de slag? Kijk voor een vollediger overzicht op onze site en kies bij Steunpunt voor Oisterwijk. Of neem contact op met ContourdeTwern Oisterwijk:

Adres: Blokshekken 3 5061 HA Oisterwijk

Tel: 013-5284080

Mail: info.oisterwijk@contourdetwern.nl

Website:   www.contourdetwern.nl/vrijwilligerswerk/501/vacaturebank-midden-brabant.html

Facebook:  https://www.facebook.com/steunpuntvrijwilligerswerkoisterwijk?ref=hl

 

 

DTZ logo low