banner

Open dag Volkstuinen Waterhoef Oisterwijk


Volkstuindersvereniging de Molenhof houdt op zaterdag 2 juni a.s. van 11:00 tot 15:00 uur een open dag op het complex aan het Burghtweidepad in Wijk de Waterhoef. De toegang is gratis.

De volkstuinen in de wijk Waterhoef (Foto: Joris van der Pijll)

Het doel van deze dag is om belangstellende voor het tuinieren de gelegenheid te bieden om bij de open tuinen rond te kijken en – als ze dat willen – zich in te schrijven voor een van de vrije tuinen. Een aantal tuinders vertellen deze dag over zijn of haar unieke manier van tuinieren. Je kunt o.a. zien dat het kweken van groente, fruit, kruiden en bloemen een geweldige hobby is. Er zijn rondleidingen en informatie over verschillende manieren van tuinieren.

Het eten uit eigen tuin is veel smakelijker. En hoe leuk is het als je eigen gezin maar ook een deel van je familie, vrienden of buren van jou zelf gekweekte groenten en fruit kunnen eten?

Voor kinderen is een moestuin een leerzame plek om zien hoe alles groeit en bloeit. Maar ook het gewoon aanwezig zijn op de prachtige plek van het complex is heel uniek en uitermate geschikt om tot rust te komen.

Dus wilt u meer wilt weten over (biologisch) tuinieren? Kom dan langs en laat u alles vertellen, onder het genot van een hapje en een drankje.

 

 

Delen: