banner

Veel diefstallen en beroving op Staalbergven Oisterwijk


Op zwembad Staalbergven hebben afgelopen weken opvallend veel diefstallen en beroving plaats gevonden.

‘Mijn dochter is vandaag berooft van haar tas door twee getinte jongemannen’, zo werd vrijdag gemeld. In de tas zaten sleutels, passen, rijbewijs en geld. Een van de daders heeft blond haar.

Hierop kwam bericht van inwoners dat er meer aan de hand is, en dat ook gezien werd dat dieven via een opening in een hek het terrein op konden komen en weer konden vluchten. Dat was aan de kant van de rugbyvelden en AZC. Daarop is direct de politie gebeld, maar die hebben bij aankomst niemand aangetroffen.

Volgens de Politie is er op maandag 14 mei tussen tijdens een gymles van 5 leerlingen goederen uit de kleedkamer ontvreemd. Verschillende goederen weg, zoals portemonnee en sieraden. En op zaterdag 26 mei is van 3 benadeelden in het zwembad pinpassen, telefoon en tas ontvreemd. Allen uit hetzelfde gezin.

Er blijkt uit diverse melding bij onze redactie dat er zelfs nog meer mensen gedupeerd zijn.

Van de diefstal op zaterdag 26 mei laat de politie weten dat de verdachten bekend zijn, maar nog niet zijn opgepakt.

Afgelopen week zijn bij ’t Stationneke en de Lidl in het centrum van Oisterwijk ook incidenten geweest, waarbij een oudere dame werd beroofd. Deze zijn in onderzoek bij Politie. Ook zijn er camerabeelden vastgelegd. Er is nog niemand aangehouden.

Heeft u iets gezien, of een tas gevonden, andere informatie? Bel 0900-8844.

Ziet u iets dergelijks gebeuren, bel dan direct 112!

DTZ logo low