banner

Puinstort komt inwoner Oisterwijk duur te staan!


Voor een tientje had deze milieuvandaal het bij de stort kunnen afgeven; nu hangt er bij deze inwoner een rekening van vele honderden euro’s boven het hoofd.

Puin in een natuurgebied is zo onnodig… (Foto: Milieu agent Cees Pasmans – Politie Oisterwijk).

Op 11 mei is er een berg gedumpte tegels en puin aangetroffen op een zandpad nabij het natuurgebied van het Brabants Landschap aan De Kerkeindse Heide in Moergestel. De politie heeft het onderzocht, en de  gemeente Oisterwijk heeft het aangetroffen puin opgeruimd. ‘De kosten voor het milieuverantwoord afvoeren van puin naar een puinbreker of milieustraat liggen doorgaans onder de 10 euro per kuub,’ aldus milieu agent Cees Pasmans. ‘De laatste tijd worden wij regelmatig geconfronteerd met het dumpen van afval zoals bouw- en sloopafval.’ De politie treedt daar streng tegen op en ook in deze zaak wordt verder onderzoek ingesteld.

Indien de dader wordt opgespoord kan die rekenen op een flinke geldboete en de kosten van het opruimen van dit illegale afval; al snel honderden euro’s. Mocht blijken dat de dump door een bedrijf is gedaan, zijn de kosten nog veel hoger en kunnen deze in de duizenden euro’s oplopen.

Melden

Ziet u gedumpt afval, of weet u wie de dader is? Bel dan 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Ziet u dat er een dumping aan de gang is, worden de klussers door u ‘op heterdaad betrapt’? noteer kenteken en signalement, en bel direct 112.

DTZ logo low

Delen: