banner

Pinksterviering in Natuurtheater Oisterwijk


Al vele jaren wordt Pinksteren oecumenisch gevierd in ons mooie Natuurtheater. Ontstaan vanuit de Raad van Kerken, heeft de oecumenische Pinksterviering een hele ontwikkeling doorgemaakt. Jaren lang werd het initiatief om de komst van de Geest jaarlijks oecumenisch te vieren gedragen door de Protestantse Kerk en de voormalige Levenskerk, gesteund door het koor ‘Melos’.

pinksterviering

Toen de vroegere parochies in Oisterwijk, Haaren en Moergestel fuseerden tot de nieuwe Jozefparochie, nu bij na 3 jaar geleden, is de samenwerking tussen de Protestantse Kerk in Oisterwijk en de Jozefparochie gestaag gegroeid. Zo is de openluchtviering met Pinksteren geworden tot een waar hoogtepunt op de oecumenische kalender. Om toch ieder jaar weer verrassend te zijn werden voor dit jaar de vier leden van het Worship Team Den Bosch (WTDB) bereid gevonden om mee te doen. Met hen doet ook de geïnspireerde schilderes Sanne van Grinsven mee, die tijdens de viering een schilderij maakt. Aan het eind van de viering vertelt zij hoe het tot stand is gekomen.

Het thema is dit jaar ‘vurig verlangen’. Dat verlangen klinkt duidelijk door in hun bevlogen muziek. Wat is dat verlangen eigenlijk en wie verlangt (het meest)? Natuurlijk doen kinderen ook weer mee in de viering. Met de hoop op mooi weer; ook bij minder weer gaat het altijd door! In de open lucht, midden in de bossen en vennen van Oisterwijk, samen met mensen uit verschillende kerken en parochies, met verschillende achtergronden – is er een mooiere manier om Pinksteren te vieren? Iedereen is van harte welkom op eerste Pinksterdag 20 mei om 11.00 uur in het Natuurtheater van Oisterwijk, Gemullenhoekenweg 147.

Delen: