banner

Oisterwijkse hobbyisten: Loes Westgeest


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Loes Westgeest:

 

Loes Westgeest (Foto: Ber Beerendonk).

Drie keer per week ga ik met mijn wandelmaatje, Louis Donders (83 jr) wandelen in de bossen. Mijn man Wim komt op die dagen rond half elf naar Venkraai. Daar drinken we koffie, en lopen dan nog een stuk met ons drieën. Dit doen we al zo’n 15 jaar. Ik neem tijdens die wandelingen  mijn fototoestel mee en maak onderweg foto’s van leuke, bijzondere, en mooie dingen die ik zie in de natuur. Als ik thuis kom zet ik op één van de foto’s een tekst.

Eens per week stuur ik een foto met tekst naar de Nieuwsklok en twee keer per week naar de digitale krant Oisterwijk Nieuws. Mijn foto’s plaats ik ook op Facebook en twitter. Deze keer is Bèr Beerendonk meegelopen en heeft dit op de gevoelig plaat vast gelegd. Onderweg veel gepraat en ook veel geluisterd, dit was een heel aparte belevenis. Voor ons alle drie.

Gedicht voor Loes

Louis Donders en Loes Westgeest (Foto: Ber Beerendonk).

Zo maar uit het niets

even kijken wie het is

ja Loes met haar maatje op de fiets.

Samen ruim 150 jaar

Fietsend uit Berkel  Enschot  en dan hier wandelen

met elkaar.

Als ze een foto wil maken

in het bos

laat ze de nordwolking stokken los

of ze geeft ze aan haar maat

die wacht geduldig tot de juiste foto

Op haar camera staat.

Nu deze keer

niet eens achter de camera

maar ervoor

Loes maak nog maar veel  foto’s

en gedichtjes

En ga zo nog jaren door.

Is getekend Bèr Beerendonk.

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low

Delen: