banner

Hasselbraam Haaren wint verkeersquiz


De leerlingen van Groep 7/8 van Openbare Basisschool De Hasselbraam in Haaren wonnen op 23 mei de finale van de Verkeersquiz regio ’s-Hertogenbosch van Veilig Verkeer Nederland! Groep 7/8 van De Hasselbraam mag zich hierdoor ‘Beste Verkeersklas van de regio ’s-Hertogenbosch’ noemen. Ook wonnen ze €500,- om te besteden aan verkeerszaken.

Finale
In Theater De Lievekamp in Oss streden vijf scholen uit Berlicum, Boxtel, Schijndel, Haren en Haaren om de winst. Aan de voorronde, die in april plaatsvond, namen maar liefst 18 scholen, 22 klassen en bijna 550 leerlingen deel. Slechts drie klassen behaalden in deze voorronde de maximale score van 20 punten, waaronder groep 7/8 van De Hasselbraam. Uiteindelijk kwalificeerden vijf klassen zich voor de finale in Oss.

De Haarense leerlingen hebben een knappe prestatie geleverd. En dan te bedenken dat ze de finale bijna hadden gemist! Omdat de uitnodiging voor de finale de school wat laat bereikte, lukte het niet meer om voldoende chauffeurs te regelen om de kinderen naar Oss te brengen. Toen de leerkracht haar klas afmeldde bij de organisatie Gebiedsgerichte Aanpak (GGA) Verkeer ‘s-Hertogenbosch, regelde deze een bus om de kinderen alsnog naar de finale te brengen.