banner

Burgemeester Oisterwijk sluit drugspand


In de Wilgenstraat in Oisterwijk is een huis gesloten verklaard, nadat er drugs zijn aangetroffen. Een plakkaat op de raam geeft dat aan. Buurtbewoners vroegen zich af, wat de aanleiding was van deze sluiting.

Het woonhuis is door gemeente en politie gesloten

Gemeente en Politie hebben hiertoe besloten, nadat er in het huis drugs werd aangetroffen. Eerder werd er ook een inval gedaan vanwege opslag van illegaal vuurwerk. Er was aanleiding om die inval te doen; welke informatie of waar die vandaan kwam, is onbekend.

In geval van een huurhuis, kan de verhuurder de huur opzeggen, als er sprake is van illegaal gebruik, zoals bij opslag van vuurwerk of bijvoorbeeld een wietplantage of drugshandel. In dit geval gaat het om een koophuis. In dat geval is het aan de burgemeester om een dergelijk besluit te nemen. Hoe lang het pand gesloten blijft is onbekend.

De politie en gemeente roepen regelmatig op om verdachte situaties te melden, omdat er een gevaarlijke situatie kan ontstaan voor bewoners en de buurt. Denk aan brand of ontploffingsgevaar. Meldingen kunnen gedaan worden via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Delen: