banner

Asielzoekers AZC Oisterwijk negeren gebiedsverbod


Naar aanleiding van verschillende aanhoudingen van jonge bewoners van het Oisterwijkse azc afgelopen week, legt burgemeester Hans Janssen 7 jonge bewoners een gebiedsverbod op. Update 23.40 uur (zie onder): Wederom opgepakt op station.

Gebiedsverbod

Het gebiedsverbod betreft de gebieden waar de afgelopen weken incidenten hebben plaatsgevonden. Het verbod geldt voor 7 weken, waarin deze jongeren zich niet in dat gebied mogen begeven.

Strafmaatregel

Vanochtend heeft op het Oisterwijkse azc een bestuurlijk overleg plaatsgevonden tussen burgemeester Hans Janssen en Janet Helder van de Raad van Bestuur van het COA. Daar is afgesproken dat het COA de betreffende bewoners extra sancties oplegt. Het gaat daarbij om een straf en financiƫle maatregelen. Daarnaast worden zij ook strafrechtelijk vervolgd. De burgemeester heeft de politie en het Openbaar Ministerie gevraagd om extra maatregelen te nemen die binnen het strafrechtelijke proces mogelijk zijn.

Ministerie

Op verzoek van burgemeester Hans Janssen dringt de Raad van Bestuur van het COA bij staatsecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid aan om extra actie te ondernemen om de overlast van deze groep jongeren te beperken.

Tel kwijt

Afgelopen weken en met name laatste dagen zijn er rond de 15 aanhoudungen geweest. Inwoners letten extra op en bellen de politie. Die was laatste dagen snel en actief aanwezig, wat resulteerde in een reeks van aanhoudingen. Vermoedelijk zijn enkele AZC jongeren na een eerste vrijlating opnieuw opgepakt.

De politie geeft in haar berichten niet aan om welke jeugd het gaat. Het is daardoor lastig een goed beeld te geven van de werkelijke aantallen.

Tot slot:

Ziet u iets verdachts, bel dan direct 112! Zo houden we Oisterwijk veilig!

Update 23.40

Politie Oisterwijk heeft woensdagavond wederom een aantal van deze personen opgepakt op het station, zo werd door getuigen gemeld.

 

 

DTZ logo low